Over mij

Over mij

In mijn puberteit ontwikkelde ik ernstige rugklachten, ondanks het vele sporten dat ik ook toen al deed. Na de geboorte van mijn eerste kind werden de klachten heviger. Een vriendin wees me op Qigong. Na een proefles was ik meteen verkocht: ik voelde de energie door mijn DSCF5991alijf stromen, kreeg meer kracht en balans in mijn lichaam en in mijn dagelijks leven.

Overtuigd van de helende kracht van Qigong, volgde ik in 2015 de opleiding tot Zhineng Qigong docent aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai in Nijmegen.

Inmiddels ben ik medicatievrij en zijn mijn rugklachten bijna verdwenen. Een combinatie van Qigong, meditatie en massage brengt mijn lichaam en geest in balans.

Titel Heil wasser F7 Artist: Chee-Chiew Jang

Visie

Vanuit mijn werk als docent wil ik anderen graag meer lichaamsbewust maken. Ook jou wil ik graag helpen om je te verdiepen in de kracht van meditatie, eerlijke voeding en een gezonder levenspatroon. Ik help je de disbalans in je lichaam op te heffen, door samen Qigong en/of Yoga te beoefenen. Bovendien bied ik je daarna de mogelijkheid een heerlijke ontspanningsmassage of een unieke Aroma Therapie behandeling te ondergaan. Je zult ervaren dat zowel lichamelijke als emotionele klachten kunnen afnemen of zelfs geheel verdwijnen.

 

“Je voelt hier de rust” – Monique Luijsterburg

Yuè. Zo heet mijn studio in de Rotterdamse wijk Kralingse Veer. Het is het Chinese woord voor ‘maan’. Vertaal je dat in het Engels dan krijg je ‘moon’, zoals ik ook vaak word genoemd.

“Bring the heart home…”

In het centrum voor Bewustwording en Ontspanning geef ik nu  alweer vanaf mei 2016 les. Wekelijkse lessen in de ochtend en avond, iedereen kan zo instromen in de les en het is voor iedereen voor echt elke leeftijden heb je gewoon behoefte aan rust en ontspanning of kom je uit een revalidatie traject . Het mooie van Qigong is dat dit staand en zittend en zelfs op bed kan worden beoefend. het is fijn om Qigong en Yoga hier te geven ik ben niet alleen Docent maar tevens ook eigenaar van dit mooie centrum wat toch in Rotterdam staat, maar waar je echt de rust voelt en er is rust  en de tijd staat hier  voor je gevoel even stil.

Na de opleiding bij Qing Bai in Amersfoort ,ben ik door gegaan met verschillende workshop bij diverse Qigong leraren zoals: Master Li Hongshi, Xie Chuan en Master Wei Qifeng, Liu Yuantong

Nu  weer bezig in de opleiding voor level 2 bij Chineng Instituut in Arnhem deze zal minimaal 2 jaar duren en met meerdere daagse workshops in binnen en buitenland  door diverse leraren van het instituut.

Qigong is zo fijn om toe te passen in je dagelijkse leven, de opleiding geeft mij zelf zoveel handvatten en kennis die ik ook graag weer deel, om te groeien en tegelijkertijd thuis te komen .

Bring the Heart home

 

Qigong, klik hier

Stoelyoga, klik hier

Bedrijfsyoga/Qi-gong, klik hier

Yin Yoga, klik hier

Restoratieve Yoga, klik hier

Qi Yoga, klik hier

Personal Training,

Diverse Massages klik hier

 

“…..Ronde bewegingen die het Qi en geest verbinden, bewegingen die het lichaam zacht maken en het hart gelukkig…” – Dr. Pang Ming, grondlegger van Zhineng Qigong "…Komt de overtuiging echt van binnen, dan is doorzetten veel makkelijker dan jij denkt…" – Haola