Yoga

Qi /YinYoga

Mijn Yoga ervaring is ontstaan door dat ik al ruim 12 jaar Body Balance gaf, dit is een combinatie les van Tai Chi en Pilates en Yoga,na mijn Qigong opleiding ben ik de verdieping gaan zoeken van Yoga en de Teacher opleiding gaan volgen bij Open Field center in Alphen aan de Rijn, bij Flim Reydon. Flim geeft al ruim 32 jaar les een wijze vrouw die mij Integrale Yoga heeft geleerd,deze vorm weet dat lichaam,geest en gedachte een geheel zijn en echte verbinding met je zelf kunt maken op de mat. Het gaat bij deze vorm meer om de verbinding en er is veel ruimte voor Pranayama (ademhalingsoefeningen) en meditatie en de theorie. Deze vorm laat je thuis komen in je lichaam en je ervaart rust en kracht, ook in je dagelijkse leven.

Door Qigong zijn alle lessen daar wel mee vermengd ,dus ook de yogalessen en het is ook belangrijk de weersomstandigheden en periode van het jaar . de maanstand en de mensen die op het moment aanwezig zijn.

Daarom noem ik mijn vorm Qi /Yin Yoga

de vorm is een samen smelting van Qigong en Integrale yoga  en Yin Yoga

Qi/Yin Yoga is een Yogales die is samengesteld uit Chinese Qigong en Hatha en Yin Yoga.

Deze Yoga les is zacht en rustig en voor iedereen geschikt. De Oefeningen worden liggend , staand en zittend uitgevoerd. De aandacht tijdens deze les is de ademhaling en je energie banen(meridianen). waardoor je blokkades emotioneel en fysiek worden geopend waardoor je meer in balans komt en vitaler wordt.

Deze vorm van Yoga is gericht op zelfhelend vermogen en ontwikkeling.

tijdens en na de les  maak ik ook  gebruik van klankschalen en geluid.

 

Hatha Yoga

Hatha Yoga is de klassieke vorm van Yoga. De aandacht gaat in deze les naar het versterken en soepel maken van het hele lichaam. Het is een niet-intensieve vorm van yoga, souplesse wordt bevorderd en in stand gehouden. Ook zal er in deze les aspecten zijn uit de Yin Yoga.

Deze vorm van yoga is rustig en alle houdingen worden langer aangehouden om het bindweefsel de ruimte en tijd te geven om te stretchen. Deze les zal afsluiten met meditatie en ademhalingsoefeningen, die zowel emotioneel als geestelijk en fysiek zal werken op het hele welbevinden. Na deze les zul je je zeker meer ontspannen en in balans voelen.

De yogales is geschikt voor beginners en, als je je meer wilt verdiepen in meditatie en pranayama (is een term uit de yogabeoefening waarmee de beheersing van de ademhaling wordt bedoeld).

Stoel Qigong & Yoga

Stoel Qigong& Yoga is een zachte vorm van bewegen die wordt vooral beoefend met een stoel. Er kan zowel zittend als staand worden geoefend . Omdat er uitdagende en moeilijke oefeningen bij Stoel Qigong& Yoga niet aanwezig zijn, kan iedereen deze zachte vorm van bewegen doen. Het is zeker geschikt voor ouderen. De lessen zijn er op gericht  de spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert meditatief te bewegen en spanning los te laten, waardoor  uw concentratie en motoriek  verbetert . En dat allemaal binnen de grenzen van uw eigen mogelijkheden. Ook al is Stoel Qigong& Yoga de zachtste vorm van Yoga: de oefeningen hebben  een positieve invloed op uw hele zijn, zowel lichaam als geestelijk.

Uw Werkt aan Rust Balans en Kracht
  • deze les wordt gegeven op donderdagavond om 18.45
  • de kosten voor 8 lessen zijn 40,00 en zijn 60 minuten, na de les is er tijd voor een kopje thee.

“…..Ronde bewegingen die het Qi en geest verbinden, bewegingen die het lichaam zacht maken en het hart gelukkig…” – Dr. Pang Ming, grondlegger van Zhineng Qigong "…Komt de overtuiging echt van binnen, dan is doorzetten veel makkelijker dan jij denkt…" – Haola