Ouder / Kind Yoga

Ouder & Kind Yoga en Qigong

  • versterkt het vertrouwen tussen ouder enkind
  • kan kinderen helpen met slaapproblemen
  • helpt  kinderen om zelf rust te creëren

Waarom ouder&kind yoga en Qigong?

“Ouder&kind yoga en Qigong versterkt de relatie en het vertrouwen tussen ouder en kind.” enthousiast. Een uur is je vader of moeder er alleen voor jou, doe je samen leuke oefeningen,.

 

Minder druk in het hoofd

Op speelse wijze krijgen ouder en kind tijdens de workshop  oefeningen aangereikt die het kind kunnen helpen om beter te concentreren, zelf in slaap te komen of tot rust te komen.

Massage creëert rust

Een zeer gewaardeerd onderdeel van de les is de zachte massage die ouders en kind elkaar geven aan de hand van een beeldend verhaal. Bijvoorbeeld een strijkende zon, een tikkende waterval, blazende wind, enz. Vaak is de massage een begin van een ritueel dat ouders ook vaak thuis nog doen, bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Het is een mooie vorm van intimiteit en creëert rust en ontspanning.

Schept een band

Verder geven ouders aan dat ouder&kind yoga vooral leuk is. “Je doet dingen samen met je kind, waar je niet zo snel aan toe komt in de dagelijkse drukke beslommeringen”. Zoals een van de ouders zei in de enquête : “Het schept een band”.

Voor wie is ouder&kind yoga?

Ouder&kind yoga en Qigong is geschikt voor elke vader of moeder en kind tussen 6 en 12jaar die samen op yoga willen. De cursus biedt handvatten voor kinderen met slaap- of concentratieproblemen, die stressgevoelig zijn of erg druk zijn in hun hoofd.

Opbouw van de Workshop

Belangrijke aspecten in het vertrouwen van kinderen is structuur en een vaste opbouw. Daarom heeft elke workshop vaste terug komende onderdelen . Om de aandacht vast te houden en het vooral leuk te laten zijn voor ouder en kind, is er veel afwisseling.

Onderdelen van een workshop
  • losschudden op muziek
  • Qigong en yoga-oefeningen
  • ouder&kind massage
  • eindontspanning

 

 

“…..Ronde bewegingen die het Qi en geest verbinden, bewegingen die het lichaam zacht maken en het hart gelukkig…” – Dr. Pang Ming, grondlegger van Zhineng Qigong "…Komt de overtuiging echt van binnen, dan is doorzetten veel makkelijker dan jij denkt…" – Haola