Wat Qigong voor Ex Corona patiënten kan betekenen

 

 

MET CHI NENG QI GONG SNEL WEER  OP DE BEEN

Versterkende oefeningen voor ex-corona patiënten

Na een oproep vanuit de samenleving om een steentje bij te dragen aan de huidige situatie m.b.t. het coronavirus biedt het Chi Neng Instituut via de bij haar aangesloten instructeurs een gratis “Snel weer op de been” pakket. Dit gratis pakket bestaat uit twee eenvoudige oefeningen (6 min. en 9 min.) ter versterking van de longen en om de weerstand te verhogen.

Directeur Patricia van Walstijn: “Chi Neng Qigong, een afgeleide van het bekende Tai Chi, biedt specifieke longversterkende oefeningen. Al na enkele dagen dagelijkse beoefening merkt men verbetering. De oefeningen zijn gemakkelijk uit te voeren na een introductie van een gecertificeerde instructeur. Voor nog besmette mensen kan het aanleren van de twee oefeningen online plaatsvinden”.

Men ontvangt bij de eerste fysieke of online les een zgn. ‘Chi Neng Qigong pakket’ met audio en video van de oefeningen. De instructeur begeleidt de herstellende patiënt telefonisch of via de moderne online communicatiemiddelen. Zodra het kan volgt een fysieke les van 45 minuten, waarna men zelf dagelijks verder kan oefenen met audio en/of video.

Meerdere fysiotherapeuten en artsen benadrukken het effect van herstellende oefeningen en deze twee oefeningen zijn een uitstekende aanvulling op de behandelingen van de fysiotherapeut. Ook kan het helpen de werkdruk voor de fysiotherapeuten te verlagen wanneer grote aantallen mensen dienen te revalideren.

Patiënten, fysiotherapeuten en artsen kunnen dit als een welkome aanvulling zien bij de revalidatiebehandeling. Kijk op www.chineng.nl voor een participerende instructeur of neem contact op met:

Monique Luijsterburg, Docent Qigong
Yuè Qigong & Yoga Studio
Luipaardstraat 10
Rotterdam
Tei: 06 18429582 of mail: Info@Yue-Zhineng-Qigong.nl
WWW.Yue-Zhineng-Qigong.NL

“…..Ronde bewegingen die het Qi en geest verbinden, bewegingen die het lichaam zacht maken en het hart gelukkig…” – Dr. Pang Ming, grondlegger van Zhineng Qigong "…Komt de overtuiging echt van binnen, dan is doorzetten veel makkelijker dan jij denkt…" – Haola