YUE Cacao Ceremonie

Cacao (oftewel ‘rauw chocolade’) is een Superfood met een schat aan gezondheidseigenschappen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt voor haar spirituele en energetische eigenschappen.

……Wat is cacao?

De wetenschappelijke naam van Cacao is “Theobroma Cacao” wat zich laat vertalen als  ‘voedsel voor de Goden’. Historisch gezien werd cacao tijdens ceremoniën gebruikt door de Azteken en Maya’s als een ritueel medicijn.

In de mythologieën van deze mensen was  cacao gezonden door de hemel, als geschenk voor het volk.

Tegenwoordig is de cacao, die gebruikt wordt tijdens de ceremoniën, een cacao die op traditionele wijze is verbouwd met de bedoeling om in een ceremonie te worden gebruikt. De meeste cacao is “gehybridiseerd” voor de chocolade-industrie en daarom veel van haar heilzame eigenschappen verloren heeft. Ceremoniële cacao behoudt de geneeskrachtige chemische eigenschappen en de “geest van cacao”.

De werking van Cacao staat bekend als zacht, vrouwelijk en liefdevol en stimuleert je om je hart te openen en versterkt het gevoel van verbinding met jezelf en de mensen om je heen.

Wat is een CacaoCeremonie?

Voor een traditionele cacaoceremonie wordt een serene omgeving gecreëerd, een, voor iedereen een persoonlijke, intentie ingesteld en laten we de energie stromen ​​rond die intentie.  Het stellen van een intentie is het belangrijkste onderdeel van de voorbereidingen voor de cacaoceremonie. Je zou een intentie kunnen stellen om: f de dag positief te laten beginnen of af te sluiten,f een oude “wond” te helen,f een nieuwe kans op te roepen,f je  dieper te verbinden met je gevoel, etc. Cacao helpt bij elke transformationele verandering waar jij naartoe werkt. Dus het van een cacaoceremonie kunnen behoorlijk krachtig zijn als je het toelaat. Soms kan de intentie zo algemeen zijn als ‘open mijn hart om te voelen wat het moet voelen’. Andere keren kan de intentie van een cacaoceremonie gericht zijn op een specifiek doel, zoals het uiten van je ziel door beweging of het helen van een trauma uit het verleden.

Tijdens onze  ceremonie wordt, om de cacao en de beleving optimaal haar werk te laten doen, er gebruik gemaakt van ondersteunende mantra zang, meditatie, yoga, klank en dans. Daarnaast creëren we een serene omgeving waarin veiligheid en verbondenheid met onszelf, elkaar, de hemel, de aarde, de elementen en de cacao ontstaat.

Belangrijke gezondheidsinformatie…

  • Gebruik geen cafeïne of alcohol voordat u cacao gebruikt.
  • Drink veel water, vooral aan het einde van uw ceremonie. Als je merkt dat je hoofdpijn hebt, ben je misschien uitgedroogd,o drink je te veel cacao,
  • Antidepressiva met MAO-remmers vormen een contra-indicatie voor cacao en kunnen tot ernstige hoofdpijn leiden.
  • Cacao is een vaatverwijder en pompt meer bloed door het hart. Houd rekening met het gebruik als je een hartaandoening hebt.

 

 

“…..Ronde bewegingen die het Qi en geest verbinden, bewegingen die het lichaam zacht maken en het hart gelukkig…” – Dr. Pang Ming, grondlegger van Zhineng Qigong "…Komt de overtuiging echt van binnen, dan is doorzetten veel makkelijker dan jij denkt…" – Haola